Sörpad garnitúrák javítása

Itt a tavasz, amikor előkerülnek a kerti bútorok, sörpadok. Érdemes ilyenkor átvizsgálni és javítani az elfáradt, deformálódott padlábakat és asztallábakat.  Az olcsóbb sörpad garnitúrák lábai fém lemezből készülnek, amik nem bírják a terhelést. Webáruházunkban PROFI sörpad garnitúrákat kínálunk, amelyeknek rendkívül erős acél lábaik vannak. 

Ha már cserére érettek a sörpad garnitúra lábai, akkor érdemes strapabíró lábakkal pótolni. Kínálatunkban minden pótalkatrész megtalálható a javításhoz, sőt a különféle dizájnos sörpad lábak is elérhetők nálunk. Vannak horganyzott, zöld festékkel felületkezelt, csőből készült hajlított lábak, sőt háttámlás padlábak is.

Nem csak a cseréhez kiválóak ezek a lábak, hanem egyedi asztalok készítéséhez is. Csak a kreativitáson múlik, hogy milyen összecsukható, praktikus bútort készít ezeknek a lábaknak a segítségével. 

Nézzük meg, hogy újítsuk fel a sörpad garnitúrát:  

Fordítsuk a sörpadokat és asztalokat lábbal felfelé. Ellenőrizzük és húzzuk meg a meglazult csavarokat. 10-es villáskulcsra szükségünk lesz, vagy ha több garnitúrát kell átnézni, javítani, akkor nagy segítség lehet a racsnis kulcs, vagy akkus csavarozó. Arra figyeljünk, hogy ne húzzuk túl a csavarokat, hogy ne húzodjanak be a fába. 

Előfordul, hogy csak a lábzár hiányzik, amibe a lábakat kell bepattintani. Ez egyszerűen pótolható és egyforma lábzár használandó a padlábakhoz és asztallábakhoz is. 

Ha nem csak a csavarokat kell meghúzni, hanem lábat is kell cserélni, akkor szereljük le a régi lábat és ellenőrizzük a csavaroknak kialakított lyukakat, hogy azonos helyen vannak-e. Amennyiben nem ugyanott vannak, akkor a vasalatot érdemes kifúrni a réginek megfelelő helyeken. Második megoldásként a fát is ki lehet fúrni a vasalat alapján, de felesleges több helyen roncsolni a fát és lyukakat kialakítrani a pad- vagy asztallapon. ezek után már egyszerűen rögzítsük a lábakat és kész is.

Tippek a hosszú élettartam eléréséhez:

  • rendszeresen, minimum évente egyszer ellenőrizzük a csavarokat
  • figyeljünk a biztonságos szállításra
  • legjobb egymásra rakva hevederrel leszorítva szállítani
  • úgy helyezzük el, hogy ne karcolódjanak az asztallapok
  • mindig töröljük le elcsomagolás előtt
  • ne hagyjuk kinn az esőben 

 

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.